Voetreflex massage

U krijgt eerst een voetenbad, onder het genot van een kopje koffie of thee, waarna de massage pas zal starten.
De voetreflex massage valt onder de natuurlijke alternatieve geneeswijzen. Een voetreflex massage is bedoeld om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. De gedachte achter de voetreflex massage is namelijk dat ziek zijn het signaal is van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest. Alle organen en weefsels hebben namelijk een reflexie met de voeten, want daar lopen de uiteinden van de zenuwen naar toe.

Bij de massage kunnen door druk en warmte toe te voeren de blokkades die zich in het lichaam bevinden worden opgeheven.

Wanneer er zich een storing bevindt in het lichaam, zal dit tijdens de massage goed merkbaar zijn door het optreden van pijn, kriebels, jeuk en transpiratie. De plaats waar dit gebeurd geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet naar behoren functioneert.

Een voetreflex massage brengt weer beweging in levensprocessen die zich hebben vastgezet. Wanneer deze blokkades zijn opgeheven zal het lichaam weer in staat zijn zichzelf te genezen. Een voetreflex massage geneest dus niet maar ondersteunt en bevordert enkel het genezingsproces.

De voeten als signaalpunt van het lichaam


Wanneer er iets niet in orde is met het lichaam of een orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert, dan komt dit tot uiting in de voeten. De plaats in de voet die communiceert met het niet goed functioneerde onderdeel van het lichaam zal pijnlijk worden. Deze pijn ontstaat doordat de energie doorstroming wordt geblokkeerd. Hierdoor zullen bloed en lymfevocht minder stromen en kunnen afvalstoffen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen minder worden aangevoerd. Dit proces blijft zich naarmate de klachten aannemen verder versterken. Tijdens de voetreflex massage worden de afvalstoffen verwijderd en afgevoerd en kan de energie weer verder stromen.

De techniek van de voetreflex massage


Bij de voetreflex massage worden de zones op en onder de voet gemasseerd die communiceren met de lichaamsonderdelen die niet naar behoren functioneren. Alle klachten zijn behandelbaar met een voetreflex massage. Door het masseren van deze punten worden de zenuwuiteinden weer schoongemaakt en vrij gemaakt voor nieuwe energietoevoer naar de organen, wat voor herstel zullen zorgen. Tevens kun je bij de massage een bepaald orgaan stimuleren of kalmeren. Een voetreflex massage bevordert de doorbloeding van de voet en het onderbeen en vermindert de pijn. Een voetreflex massage is niet alleen prettig maar ook zeer veilig.

Aangeraden wordt om na de voetreflex massage veel thee of water te drinken. Gebruik van alcohol wordt afgeraden in verband met mogelijk heftige emotionele reacties. Alcohol zou dit enkel versterken en dat kan een zeer onprettige uitwerking hebben.

Voor wie is een voetreflex massage geschikt ?


De voetreflex massage is vooral geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten heeft die zijn ontstaan door overbelasting van een bepaald lichaamsdeel of door overmatige stress. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maag- en darmklachten, spanningshoofdpijn, nek- en rugklachten en andere psychosomatische klachten. Bij chronische pijnklachten kan een voetreflex massage een ontspannende en verlichtende werking hebben.

Ook nervositeitklachten als onrust, slapeloosheid en opgejaagde gevoelens kunnen door de ontspannende werking van de voetreflex massage worden verminderd.

Bij kinderen werkt een voetreflex massage vaak uitstekend. Dit komt omdat zij vanwege hun jonge leeftijd nog geen diepliggende blokkades hebben kunnen ontwikkelen. Vooral pasgeboren baby’s met darmkrampjes reageren zeer snel op een voetreflex massage.

Tevens kunnen pubers, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang ook veel baat hebben bij een voetreflex massage. Door veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben zij veel stress wat vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat. Hierbij kan een voetreflex massage ook goed helpen.

Voor welke specifieke klachten kan een voetreflex massage uitkomst bieden?


Een voetreflex massage wordt onder andere toegepast bij bijvoorbeeld:
- stress
- hoofdpijn of migraine
- nek-, schouder- en rugklachten
- spierpijn
- depressiviteit
- gewrichtsklachten
- spierpijn
- maag- en darmklachten
- eczeem
- luchtwegproblemen
- chronische spier- en gewrichtsklachten
- overgangsklachten
- rsi klachten
- verstuikingen en verzwikkingen
- te hoge of te lage bloeddruk

Bijverschijnselen tijdens een voetreflex massage


Omdat een voetreflex massage nogal veel invloed heeft op het lichaam, komt het soms voor, dat afhankelijk van de persoon, er bijverschijnselen optreden tijdens de massage. Zo bijvoorbeeld:
- Overmatige transpiratie
- Temperatuurwisselingen
- Prikkels en kriebels
- Slaperigheid
- Hevige emotionaliteit

Bijverschijnselen na een voetreflex massage


Omdat een voetreflex massage nogal veel invloed heeft op het lichaam, komt het soms voor, dat afhankelijk van de persoon, er bijverschijnselen optreden vlak na de massage. Zo bijvoorbeeld:
- Duizeligheid
- Zweverig gevoel
- Zeer positieve emoties zoals zeer blij zijn
- Energiek gevoel
- Loomheid

Vaak komt het ook voor dat na enige tijd na de voetreflex massage men merkt dat de afvalstoffen loskomen. Dit is onder andere merkbaar door meer uitscheiding van allerlei stoffen en transpiratie. Ook komt het voor dat oude kwalen tijdelijk even terugkomen maar daarna weer verdwijnen. Hoe dan ook, het is altijd goed. Dit wil namelijk zeggen dat de energiedoorstroming weer in gang is gezet en ieder mens reageert hier op zijn eigen manier op.
Copyright © 2011-2020 Massage Praktijk Bruntink

Alle rechten en wijzigingen voorbehouden.