Magneet massage

Wat kunt u verwachten:

U kunt kiezen voor een magneetmassage op de blote huid met olie of over de kleding heen. Geef tijdens het maken van de afspraak aan de masseur door of u uw kleding aan wilt houden of liever op de blote huid gemasseerd wilt worden. Een aantal masseurs geven alleen massages over de kleding heen.

Wat kunt u ervaren:

U zult tijdens de magneetmassage een diepe ontspanning ervaren met een positief effect op het welzijn. Sommige klanten ervaren warmte, andere aangename tintelingen en anderen een loom ontspannend gevoel.

Een enkele klant ervaart tijdens de massage niets bijzonders, maar blijkt na een paar dagen minder last te hebben van de klacht of meer energie te hebben.

De behandeling is aangenaam:

Heeft u last van pijnlijke spieren of pijnlijke plekken waar de klacht zich openbaart, dan zult u merken dat een magneetmassage verlicht. Zelfs door een lichte aanraking. De behandeling hoeft geen pijn te doen om toch te werken. U kunt zich dus tijdens de gehele massage heerlijk ontspannen.

Heeft u liever een stevige massage dan kan dit ook met de magneten. Voor het effect hoeft dit echter niet. Geef uw voorkeur gerust tijdens de behandeling aan de masseur door.

Wanneer kunt u niet gemasseerd worden met magneten:

De magneetmassage kan niet worden uitgevoerd bij mensen met een pace-maker of andere medische apparatuur met batterijen. De magneten kunnen de batterij leegtrekken.

Magneetmasseurs masseren (net zoals klassieke masseurs) in principe gezonde mensen met een klacht. Heeft u langdurige of onverklaarbare klachten raadpleeg dan altijd eerst een arts en vraag of hij het raadzaam vindt of u een (magneet)massage ondergaat.

Therapeuten zijn meer gespecialiseerd in mensen met een (chronische) ziekte.

Zij zullen eerst een uitgebreide anamnese afnemen voordat zij u gaan behandelen of u doorverwijzen naar een arts.

Water drinken:

Tijdens de magneetmassage komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijgt u na de behandeling een glas (gemagnetiseerd) water voordat u de praktijk mag verlaten. Wacht u met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en de massage te niet doen. Tijdens het drinken kunt u gelijk even bijkomen voordat u weer het verkeer in gaat. Ook kunt u nog vragen stellen over de behandeling of de effecten.

Alternatieve therapie:

Magneetmassage valt onder de alternatieve therapieën en is gericht op het lichaam als geheel. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Hierdoor kan, net zoals bij homeopathie of acupunctuur, een beginverergering optreden. Dit is een goed teken. Het betekent dat de behandeling aanslaat, maar ook zonder verergering heeft een magneetmassage effect.Copyright © 2011-2020 Massage Praktijk Bruntink

Alle rechten en wijzigingen voorbehouden.